Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Или проблем в стилът на каране. Все пак нее важно да караш 100-110 , а как караш в този диапазин.

Давам пример- с един колега карахме една и съща кола(дизеларка команрейл), колата има ГПС и шефа не дава над 100 да се кара. На мен ми гори5.3-5.6,а на него 6.3-6.5 и това е засичано много пъти пълно пълно. Така чразлика от кило на дизел е като няколко кила при бензин
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
      Колега и при мен ситуацията е нещо подобно от към разхода, е малко по-малко де, но все там. Та идеята ми е, едно не схващам, защо по-каталог нашите коли ги дават да паднат до 6,4/100 извън градско, а аз моята под 10/100 в най-добрият случаи, не-мога да я смъкна? Вярно, че двигателя се е износил за толкова време, но разликата не е с 1,2 литра, ами с почти 4 литра....Идеята ми е, че явно производителите дето дават разхода по-каталог са някакви мошеници.
      Освен ако не ползваш педала само в положение "до ламарината", не е нормално да ти гори толкова колата.

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
        Колега и при мен ситуацията е нещо подобно от към разхода, е малко по-малко де, но все там. Та идеята ми е, едно не схващам, защо по-каталог нашите коли ги дават да паднат до 6,4/100 извън градско, а аз моята под 10/100 в най-добрият случаи, не-мога да я смъкна? Вярно, че двигателя се е износил за толкова време, но разликата не е с 1,2 литра, ами с почти 4 литра....Идеята ми е, че явно производителите дето дават разхода по-каталог са някакви мошеници.
        Колега, по каталог я дават 6.6 извънградско. Периодично си я засичам пълно-пълно с 90км/ч ми дава 6.7... 10 е много за извънградско, постижимо е, но с доста настъпване.
        156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
          Колега, по каталог я дават 6.6 извънградско. Периодично си я засичам пълно-пълно с 90км/ч ми дава 6.7... 10 е много за извънградско, постижимо е, но с доста настъпване.
          Именно колега, а всяка седмица по 220 км с нея минавам, главно извън градско, но такъв разход като твоя мога само да си мечтая. При положение, че от 5 на 4 предавка давам само когато падна на 65 км, уж за по-голяма икономия, че да не сменям толкова често предавките, но уви...
          Значи ме навеждаш на мисълта, че нещо не е наред с колата.

Comment

• Със сигурност, можеш да започнеш от ламбда сонда, дебитомер и термостат/термодатчик с диагностиката
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Със сигурност, можеш да започнеш от ламбда сонда, дебитомер и термостат/термодатчик с диагностиката
              Ясно, тия дни ще извърша тази манипулация.

Comment

• За последните 2 седмици, 2 зареждания по 100 лева - общо 76 литра. Изминати 1220 км от които 740 градско. Среден разход 6,23 / 100
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• С Шел 95 ви повер, 90% градско - 11.15
                  Alfa 156
                  ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                  sigpic

Comment

• Имам няколко въпроса:
                    1. Тези 6.6 на 100 извън градско, при каква скорост се дава?!
                    2. Нерегулирана предница/лоша сходимост отразява ли се на разхода?!
                    3. С връх напълнен, резервоара 69 литра ли е?
                    4. При поддържана скорост от 120-150 на магистрала и изминати така - 850 км, плюс 100 км градско...разход от 9.5 много ли е? Колата е от подписа!
                    5. Сори за идиотските въпроси, но мисля тук е мястото...
                    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                      Имам няколко въпроса:
                      4. При поддържана скорост от 120-150 на магистрала и изминати така - 850 км, плюс 100 км градско...разход от 9.5 много ли е? Колата е от подписа!
                      2) не би трябвало да влияе
                      3) 63 литра
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                        Имам няколко въпроса:
                        1.Комбинация от скорости между 90км и 120км/ч, с ускорвания от време на време.
                        3.63л + каквото хваща в гърловината, което са може би 2-3л или повече
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Разхода, който съм споменал горе (4. При поддържана скорост от 120-150 на магистрала и изминати така - 850 км, плюс 100 км градско...разход от 9.5 много ли е? Колата е от подписа!) е с нерегулирана сходимост, респективно дърпа в дясно, но със сменени дебитомер, ламбда и свещи....все ми се струва много....
                          Колкото до резервоара, по който пък съдя и разхода....66 литра ми даде на колонката, при напълнен резервоар с връх, НО вътре имаше поне 2 или 3 литра....не беше празен....за това се чудя дали реално е толкова резервоара...защото не ми е случва веднъж да ми даде такъв литраж.
                          ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Последния месец изминах 984км с 66,67л нафта... 6,78л/100км. Отчитам повишение с почти литър нагоре, в следствие на откачения ми дебитомер (прецака се) и смяната от зимни гуми 195/65R15 с летни 205/55R16. След месец пак ще дам информация ако има промяна
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Колеги принципно до колкото съм чувал, със един резервоар могат да се минат долу/горе 1000 км по-каталог, прав ли съм? Но е ясно, че нашите коли вече не са първа младост и не-могат да постигнат този резултат и ще дадат някъде към 900 км. Искам да попитам, конкретно собствениците на бензини с двигатели от диапазон 1.8ТС и 2.0ТС колко километра изминавате със пълен резервоар (ясно ми е, че зависи от работата на двигателя, от задкормилното у-во и горивото, но казвал долу/горе)? И по-нагоре чета, че някой колеги казват, че резервоарите на 156 не са 63л. както ги дават по-каталог, а 69л. има ли нещо вярно? Често си пълня резервоара, но понеже го наливам от туби директно внос от Русия и не съм засичал нито колко наливам, нито колко ми гори...Благодаря предварително!

Comment

• 790км. минавам извънградско с 52 литра бензин 100 октана. и средна скорост 90-100 км/ч.

405 км. минавам с 32 литра газ. при подобни условия.

Градско: 434км с 50 литра бензин и 256 км с 32 литра газ.

Сами преценете кой разход е нормален и кой не.
                                Last edited by oem; d.m.y г., 09:58.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X